Wat is Kinesiologie?

Met de technieken van de kinesiologie kun je snel reageren op kleine ongemakken, klachten, stress en pijn. Kinesiologie is een geïntegreerd, holistisch systeem waarmee je je persoonlijke visie helder kunt krijgen en de bijkomende stress kunt verminderen of weghalen. Het doel is het verhogen van je bewustzijn. Er wordt een basis gelegd voor een goede gezondheid en welbevinden.

                                 Bewustzijn vormt de sleutel tot geluk!

 

 

De technieken die ik gebruik zijn:

  • Touch for Health
  • Woordblind
  • Leefblind

 

Touch for Health

Het is een methode die spier- en energie versterkend werkt. Het doel is het lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Zo werk ik met spiertesten om spierzwakten en energieblokkades op te sporen. Met eenvoudige technieken kunnen deze worden gecorrigeerd. 

Woordblind

Het moeilijk kunnen lezen of schrijven is maar een topje van de ijsberg. Bijkomende klachten zijn vaak: moeilijk uit je woorden komen, stotteren, ondergewaardeerd voelen, faalangst, bang zijn voor autoriteiten, buikpijn. Al met al een totaal beeld van een ongelukkig mens. De ideale vorm van leren is leren met je hele lichaam. Hoe meer spanning op je spieren, hoe moeizamer het wordt om de leerstof tot je te nemen. Belangrijk is om de leerstof te laten binnen komen.  Internaliseren! Hiervoor is samenwerking nodig tussen je spieren, het energetisch veld en je brein. Door dit bewust en blokkade vrij te maken komt de leerstof makkelijker en stressvrij binnen. Dit zorgt voor opname van letters, woorden en leerstof. 

Leefblind

Zoals je kunt blokkeren op het zien en lezen van letters en/of woorden, kunnen wij ook blokkeren op het zien van onze levensprocessen. Geen woordblind, maar leefblind. Negatieve emoties zorgen voor spierspanning of verkramping. Er is samenhang tussen jouw denken, voelen en emoties dat samen zorgdraagt voor de manifestatie, het handelen! Zo gaan we ontdekken wat jouw talenten en mogelijkheden zijn. Problemen en blokkades veranderen in een hernieuwde focus voor het zetten van de stappen in de juiste richting. Er vindt een uitbreiding plaats van jezelf!